ua en ru

Ю.Тимошенко спростувала заяву ГПУ про те, що вчора вона добровільно знаходилася в ГПУ більше 11 годин

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко спростувала заяву Генеральної прокуратури України (ГПУ) про те, що вчора вона добровільно знаходилася в ГПУ до 23:22 і коментувала матеріали кримінальної справи. Про це вона заявила сьогодні перед новим візитом на допит до ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я думаю, що добровільно і наші депутати табуретками себе по голові били, добровільно і Юрій Луценко пішов у СІЗО. Добровільно і всіх наших колег тримають під арештом у Новий рік", - заявила Ю.Тимошенко.
Вона також заявила, що вчора слідчий прокуратури доповнив і розширив проти неї обвинувачення в рамках справи по Кіотському протоколу.
"У той день, коли вони по суті пред'явили нове - оновлене обвинувачення, одночасно і завершили досудове слідство. І коли я хотіла давати нові пояснення, мене грубо перервали і сказали, що досудове слідство завершене, і що на цьому ми можемо знайомитися зі справою. І вони збираються передавати цю справу до суду", - заявила Ю.Тимошенко.
На думку Ю.Тимошенко, слідство форсує події, не лишаючи їй часу для захисту.
На запитання чи у тій самій, що і вчора, справі її викликали сьогодні, Ю.Тимошенко заявила: "Поки що жодних документів я не бачила".