ua en ru

Ю.Тимошенко назвала "компліментом" звинувачення в тому, що вона спрямувала частину коштів від МВФ до Пенсійного фонду

Лідер ВО "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко назвала "компліментом" звинувачення в тому, що в кризисний час вона спрямувала частину коштів, отриманих від Міжнародного валютного фонду (МВФ), до Пенсійного фонду України (ПФУ), і забезпечила тим самим своєчасну виплату пенсій. Про це вона заявила після прес-конференції в Харкові, коментуючи заяву голови Головного Контрольно-ревізійного управління (КРУ) Петра Андреєва про багатомільярдні збитки бюджету під час її прем'єрства, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я хочу, аби завжди в країні були прем'єр-міністри, яким за підсумками аудиту пред'являють лише одне звинувачення... Я б і сьогодні вчинила так само... Я вважала, що в кризу якраз потрібно захистити пенсіонерів, бюджетників, студентів, дітей. Для мене це є великим компліментом, що прокуратура, СБУ, КРУ, американські аудитори за два роки перевірили мою діяльність, і більше нічого не знайшли, як перерахування грошей до Пенсійного фонду", - сказала Ю.Тимошенко.
Нагадаємо, сьогодні на прес-конференції в Києві голова ГоловКРУ Петро Андреєв заявив, що за результатами перевірки КРУ діяльності уряду Ю.Тимошенко, були виявлені порушення майже на 53 млрд грн. Зокрема, за словами П.Андрєєва, із грошей, отриманих як кредит від МВФ, Держказначейство, не маючи на те підстав, надавало кредити Пенсійному фонду на суму 42,1 млрд грн.