ua en ru

Ю.Мірошниченко: В.Януковіч не отримав повноваження ширші, ніж були у Л.Кучми, після схвалення закону про Кабмін

Президент України Віктор Янукович не отримав ширші повноваження, ніж Леонід Кучма, після ухвалення нової редакції закону про Кабмін і внесення змін до інших законодавчих актів. Про це журналістам заявив постійний представник Президента у ВР, нардеп від ПР Юрій Мірошниченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Жодних нових повноважень закон про Кабмін не передбачає. Він імплементує ті норми Конституції, які передбачені в Конституції 1996 р., тобто повноваження Віктора Януковича не будуть ширші, ніж повноваження Леоніда Кучми ... І жодного ніякого конфлікту між Президентом і Кабінетом міністрів не буде", - сказав він.
Також Ю.Мірошниченко спростував звинувачення опозиції в тому, що після внесення змін в 32 законодавчих акти ВР не контролюватиме діяльність СБУ. "Сьогодні спеціальна комісія повернула положення в закон щодо парламентського контролю за діяльністю СБУ. І він буде", - сказав він.
У той же час, Ю.Мірошниченко підтвердив, що відповідно до нової редакції закону про Кабмін, Президент зможе призначати заступників міністрів і звільняти їх. "Але це було передбачено Конституцією 1996 р.", - додав він.
В цілому Ю.Мірошниченко завірив, що "не було жодного порушення процедури при голосуванні за закон про Кабмін і внесенні змін до інших законодавчих актів".