ua en ru

Ю.Луценко: Досудове слідство ґрунтувалося виключно на ксерокопіях документів і показах працівників МВС

Досудове слідство у справі щодо заволодіння державним майном в особливо великих розмірах, порушеній проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, ґрунтувалося виключно на ксерокопіях документів і показах працівників МВС. Про це заявив сьогодні на прес-конференції обвинувачений Ю.Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.
З приводу досудового слідства Ю.Луценко заявив, що "не була допитана маса ключових свідків, все звинувачення ґрунтувалося виключно на ксерокопіях документів і показах працівників МВС, яким я нібито надавав усні вказівки".
"Ніяких інших доказів не існує", - запевнив Ю.Луценко.
На питання журналістів, чи не має наміру він втекти з країни, Ю.Луценко відповів: "Як буде далі розвиватися ситуація - я не можу сказати, але втечу з країни виключаю".
Ю.Луценко зазначив, що розраховує лише на чесний суд, пошуками якого він наразі займається.
Крім того, він також спростував інформацію про те, що вже приступив до ознайомлення з матеріалами досудового слідства.
"На завтра в мене повістка є для початку ознайомлення зі справою. А заява прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ) про те, що я вже приступив до ознайомлення зі справою є брехнею", - наголосив Ю.Луценко.
Наразі Ю.Луценко і Л.Приступлюк знаходяться на підписці про невиїзд.
Нагадаємо, вчора прес-служба ГПУ поширила інформацію про те, що Ю.Луценку та його колишньому водію Леоніду Приступлюку висунуті обвинувачення за результатами досудового слідства, і що матеріали досудового слідства надані обвинуваченим у справі для ознайомлення.

Так, Ю.Луценку пред'явлено остаточне обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) та ч. З ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), а Л.Приступлюку - у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).