ua en ru

Ю.Кармазін пропонує проводити місцеві вибори за відкритими списками та внести зміни до порядку формування тервиборчкомів

Народний депутат від "Нашої України - Народної самооборони" Юрій Кармазін уніс до Верховної Ради України законопроект № 7043-2 від 30.08.2010 р. про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо забезпечення прозорості та демократичності місцевих виборів). Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.

Зокрема, законопроект передбачає проведення місцевих виборів за відкритими списками.

Нардеп пропонує законодавчо закріпити норму, за якою, до місцевих органів влади може бути обрано дієздатного громадянина України, який не перебуває в громадянстві (підданстві) іншої держави та який не отримав вид на проживання в іншій країні.

Ю.Кармазін пропонує формувати тервиборчкоми за поданнями зареєстрованих в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцевих організацій: 1) політичної партії, депутатська фракція якої була створена за результатами виборів до Верховної Ради України поточного скликання; політичної партії, що входить до виборчого блоку, депутатська фракція якого була створена за результатами виборів до ВР поточного скликання; 3) усіх інших, ніж указані в пунктах 1-2 цієї частини, політичних партій, що мають намір висувати кандидатів на відповідних місцевих виборах, за виключенням тих, що на день цього подання були зареєстровані більш ніж десяти років назад і протягом цього часу не висували своїх кандидатів по виборах Президента України та виборах народних депутатів України.

Нардеп також пропонує включати кандидатів до територіальних виборчих комісій за результатами жеребкування.