ua en ru

Ю.Бойко: Німеччина має усі можливості бути партнером України у питаннях модернізації ГТС

Німеччина має усі можливості бути партнером України у питаннях модернізації газотранспортної системи (ГТС). Про це зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко25 березня в Києві з представниками провідних німецьких бізнес компаній та фінансових інститутів щодо питань, пов'язаних з модернізацією української газотранспортної системи, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Міністр підкреслив, що українська ГТС є однією із найбільших у світі і може перекачувати 200 млрд куб. м газу на рік, при цьому щорічно до Європи перекачується 100 млрд куб. м російського газу (або 80% від загального обсягу його постачання в Європу). З огляду на це, за словами міністра, українська ГТС є найбільш оптимальним і економічно вигідним шляхом транзиту газу до Європи.

«Ми маємо амбітні плани щодо модернізації української ГТС, формалізовані у Меморандумі, підписаному в Брюсселі в 2009 р. Ми вже почали цю роботу, і сподіваємося, що німецькі компанії, які ви представляєте, візьмуть участь у всіх процесах модернізації нашої газотранспортної системи. Ми готові розглянути усі ваші пропозиції», - сказав Ю.Бойко, звертаючись до учасників зустрічі.

Під час зустрічі німецькій стороні було презентовано стратегію модернізації та реконструкції української газотранспортної системи, після чого відбулося обговорення основних показників реконструкції пріоритетних об'єктів ГТС України та питань залучення інвестицій в її модернізацію.