ua en ru

Ю.Бойко: Згідно формулі, ціна на російській газ для України у IV кварталі 2011 р. складе 347 дол./тис. куб. м

Згідно формулі, ціна на російській газ для України у IV кварталі 2011 р. складе 347 дол./тис. куб. м. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.
"Якщо взяти формулу, в I кварталі у нас вхідна ціна на газ - 264 дол. (за 1 тис. куб. м), II кварталі - 293 дол., III - кварталі 313 дол., а IV кварталі - 347 дол. Це велика ціна навіть з урахуванням знижки у 100 дол.", - заявив Ю.Бойко
За його словами, уряд збільшує запаси газу в I кварталі 2011 р. для того, щоб збалансувати ціни на блакитне паливо і не допустити різкого здорожчання його вартості для населення і підприємств: "Щоб вийти з цієї ситуації ми закупили максимум газу у I кварталі, коли він ще більш-менш дешевий, і за рахунок цього ми плануємо збалансувати рік і не допустити різкого зростання цін на газ для побутових мереж і для підприємств", - заявив Ю.Бойко.
Нагадаємо, 10 березня заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха заявив, що середньорічна ціна на російський газ для України може перевищити 300 дол. за 1 тис. куб. м. "Ціна, я кажу про середньорічну, може бути в районі 300 дол. або вище. Тобто в IV кварталі ціна буде вище 300 (дол.), але по року десь в цьому районі", - заявив В.Макуха.