ua en ru

Ю.Бойко відвідав з робочою поїздкою Луганську обл., де були обговорені перспективи розвитку вугільної промисловості на 2011 р

Під час робочої поїздки в м. Луганськ 22 квітня 2011 р. міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко провів нараду за участі голови Луганської обласної державної адміністрації Володимира Пристюка, голови Луганської обласної ради Валерія Голенко, першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Поповича. Учасники наради обговорили найбільш актуальні питання функціонування та розвитку вугільної галузі, базової для Луганської обл., розглянули підсумки її роботи за 2010 р., а також перспективи розвитку на 2011 і наступні роки. Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля.
Виступаючи на нараді Юрій Бойко зокрема наголосив, що в сучасних умовах важливим є розвиток власних енергетичних ресурсів. "Сьогодні важливим є зниження собівартості вугільної продукції", - підкреслив Ю.Бойко, зазначивши, що чим більше вугілля буде видобуто в країні, тим стійкішою буде вітчизняна економіка.
З словами Ю.Бойко, модернізація української вугільної галузі проходитиме у декілька етапів та під постійним контролем держави. "Під час розробки напрямів приватизації фахівці Міністерства відійшли від шаблонних підходів. Таким чином, вугільні підприємства були розділені за 4 напрямками. Головне завдання - побудувати таку економічну модель, при якій вугільні підприємства зможуть існувати без бюджетного забезпечення", - сказав
Ю.Бойко.
Також, з березня поточного року заробітна плата працівників вугільної галузі зросла на 13% і буде виплачуватися двічі на місяць. Так, буде проведено аналіз роботи керівників підприємств та зроблено відповідні висновки.
Ю.Бойко підкреслив, що сьогодні вкрай необхідно вирішувати проблему незаконної розробки надр і зупинити варварське нищення землі. На думку міністра, дуже важливим є вирішення завдання законодавчого і технічного забезпечення малих шахт, які будуть легально займатися видобутком корисних копалин. До вирішення даного питання, за його словами, потрібно залучати фахівців суміжних галузей і керівників вугільних підприємств.
На даний час у Луганській обл. працює 80 шахт, у тому числі 41 знаходиться в підпорядкуванні Міненерговугілля, 6 шахт ВАТ "Краснодонвугілля" і 33 нетипові шахти з балансовими запасами 2,5 млрд т. На підприємствах вугільної галузі області працює більше 100 тис. чоловік. У 2010 р. видобуто 24,665 млн т вугілля (+12,641 млн т до 2009 р.).