ua en ru

Ю.Бойко підтвердив, що RosUkrEnergo перерахувало "Нафтогазу" 1,7 млрд дол. боргу

Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко підтвердив, що RosUkrEnergo перерахувало НАК "Нафтогаз України" 1,7 млрд дол. боргу. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.
"Так, гроші були перераховані", - зазначив Ю.Бойко.
При цьому він заявив, що газ RosUkrEnergo буде поставлятися частинами.
Нагадаємо, в кінці листопада сторони підписали пакет угод щодо вирішення низки суттєвих питань взаємодії в газовій сфері. Згідно з підписаними документами на виконання рішення Арбітражного інституту торговельної палати в м. Стокгольм (Швеція) "Нафтогаз України" зробить повернення 12,1 млрд куб. м природного газу Rosukrenergo АG.
У свою чергу Rosukrenergo АG погасить заборгованість перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" в сумі 1,7 млрд дол. і перед групою "Газпром" в сумі 810 млн дол.
Таким чином, підписання пакета угод дозволило сторонам повністю врегулювати відносини, пов'язані з поставками газу в 2008-2009 рр.
7 грудня джерело близьке до співвласника трейдера RosUkrEnergo, голові ради директорів Group DF Дмитру Фірташу заявило, що RosUkrEnergo за рахунок коштів "Газпром експорту" погасило 2,51 млрд дол. боргу перед "Газпромом" і "Нафтогазом".