ua en ru

Ю.Бойко: Якщо "Нафтогаз" віддасть 11 млрд куб. м газу RUE, то не зможе закрити газовий баланс на зиму

Якщо компанія "Нафтогаз України" виконає рішення Стокгольмського суду і віддасть 11 млрд куб. м газу швейцарській фірмі RosUkrEnergo, то не зможе закрити газовий баланс на зиму, заявив міністр палива і енергетики України Юрій Бойко, передає РБК. "Можу сказати одне: з правової точки зору я судити не беруся, але віддати 11 млрд (куб. м) з нашого газового балансу - неможливо", - сказав міністр. "Хто б там що не говорив, у нас сьогодні в сховищах майже 15 млрд кубів газу. Віддати 11 млрд - це означає, що ми не зможемо закрити газовий баланс на зиму", - пояснив він.

"Ніякі політичні речі в цьому на нас вплинути не зможуть", - заявив міністр. "Однозначно, ми нікуди нічого віддавати не будемо. Ми шукатимемо рішення, яке дозволить зберегти газовий баланс країни", - підкреслив він.

Дочірня компанія "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" сьогодні повідомила, що не отримувала завдання додатково закачати в підземні сховища 11 млрд куб. м газу, про що повідомили двома днями раніше українські ЗМІ. За даними підприємства, технічне завдання на закачування газу доведене в обсязі 11,4 млрд куб. м для підготовки до опалювального сезону 2010-2011 рр.