ua en ru

Йованович заявила про важливість утворення Антикорупційного суду в Україні

Йованович заявила про важливість утворення Антикорупційного суду в Україні Фото: Марі Йованович (РБК-Україна)

За словами Йованович, реформа системи правосуддя і продовження антикорупційної реформи є критично важливими

Посол США в Україні Марі Йованович заявила про важливість утворення Антикорупційного суду в Україні. Про це вона сказала в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

"Під Антикорупційним судом ми, і МВФ, і, думаю, що Венеціанська комісія, маємо на увазі орган або організацію, яка не залежить від існуючих структур, яка складається з суддів, обраних за допомогою незалежного конкурсного процесу. Суд, в якому народ впевнений, куди будуть обрані чесні люди, високоморальні люди, сміливі, люди, що стали професіоналами. Саме це ми маємо на увазі під Антикорупційним судом. Я вважаю, що його утворення є дуже важливим", - заявила вона.

За словами Йованович, реформа системи правосуддя і продовження антикорупційної реформи є критично важливими. Вона також зазначила, що цього як хоче український народ, так і партнери України.

"Багато американських компаній працюють в Україні, і ще більше дуже хочуть тут працювати, але поки не зважуються сюди зайти. Всі ці інвестори хочуть, щоб були єдині правила гри; щоб, коли вони прийдуть в Україну, до них ставилися так само, як до українських та інших іноземних компаній. Щоб, якщо виникне діловий спір, існувала система правосуддя, в якій вони будуть впевнені, що якщо вони праві, їх вислухають і справедливість переможе", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко сподівається на ухвалення законопроекту про Антикорупційному суді до 2018 року.