ua en ru

У Ємені сепаратисти захопили урядовий квартал міста Аден

У Ємені сепаратисти захопили урядовий квартал міста Аден Фото: військові на фоні прапору Ємену (Wikipedia)

У результаті перестрілок загинуло щонайменше 6 осіб, десятки інших отримали поранення

У Ємені в південному місті Аден з'єднання сепаратистів захопили низку урядових будівель, включно зі штаб-квартирою уряду країни. Захоплення сепаратистами урядових об'єктів сталося 28 січня, передає з посиланням на заяви силовиків DW.

Зазначено, що цьому передували збройні сутички між силами сепаратистів та урядовими загонами. Силам сепаратистів удалося витіснити вірні уряду Ємену загони з центральних кварталів міста.

Як повідомляється, причиною нинішнього збройного протистояння між прихильниками відокремлення Південного Ємену та силовиками стало небажання урядових сил пропустити учасників акції протесту до міста. За даними силовиків, у результаті перестрілок загинуло щонайменше шестеро осіб, десятки інших отримали поранення. Сепаратисти, яких підтримують ОАЕ, досі були союзниками уряду.

Водночас прем'єр-міністр Ємену Ахмед бін Дагр назвав дії сепаратистів "путчом" та звернувся до коаліції арабських держав під проводом Саудівської Аравії з проханням втрутитися в ситуацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ємені в результаті авіаударів у грудні 2017 року загинуло понад 130 мирних громадян.