ua en ru

В Ємені через авіаудари у грудні загинули понад 130 мирних громадян, - ООН

В Ємені через авіаудари у грудні загинули понад 130 мирних громадян, - ООН Фото: авіаудар (webscreenshot youtube/SMO Syria)

Інциденти включають 7 авіаударів у столиці країни

В Ємені в результаті авіаударів у грудні загинули понад 130 мирних громадян. Про це заявив прес-секретар Управління Верховного комісара Організації об'єднаних націй (ООН) з прав людини Руперт Колвілл, передає DW.

"В результаті бомбардування літаками коаліції арабських держав під керівництвом Саудівської Аравії, здійснених по території Ємену починаючи з 6 грудня, загинули не менше 136 мирних жителів", - заявив Колвілл.

За його словами, інциденти, підтверджені ООН, включають, зокрема, 7 авіаударів, які були нанесені 13 грудня з в'язниці в столиці країни Сані.

В результаті згаданих ударів загинули щонайменше 45 затриманих, які були лояльні до президента країни Абд-Раббу Мансура Хаді, якого зокрема підтримує Саудівська Аравія.

Наголошується, що, згідно з підрахунками ООН, в Ємені з березня 2015 року, тобто з початку операцій сил коаліції загинули понад 5,1 тис. мирних жителів. Ще 8,7 тис. цивільних осіб отримали різні поранення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники єменської Партії народного конгресу офіційно підтвердили загибель екс-президента країни Алі Абдалли Салеха. Повідомляється, що Салеха вбили на південь від столиці Ємену Сани разом з помічником генерального секретаря Партії народного конгресу Ясиром аль-Аваді.