ua en ru

До Ємену відновлено доставку гуманітарної допомоги

До Ємену відновлено доставку гуманітарної допомоги Фото: нестача води в Ємені (msf_yemen / twitter yemen)

Аеропорт Сані прийняв 25 листопада чотири літаки з гумдопомогою

Після кількатижневої блокади аеропорт у столиці Ємену Сані прийняв 25 листопада 2017 року чотири літаки, що доставили гуманітарну допомогу. Зокрема до Сани прибули два літаки від Управління верховного комісара ООН із питань біженців та по одному від Міжнародного комітету Червоного хреста і UNICEF, передає DW.

Зазначено, що один із літаків завантажено необхідними медикаментами і речами, три інші доставили представників гуманітарних організацій для надання допомоги людям, які її потребують.

Аеропорт Сани перебуває під контролем шиїтських повстанців-хуситів і з 6 листопада 2017 року було заблоковано Саудівською Аравію разом з іншими аеропортами та морськими портами з метою припинення постачання зброї з Ірану хуситам.

Нагадаємо, Ер-Ріяд цього тижня повідомив про можливість розблокування аеропорту з метою доставки гуманітарної допомоги.

Як відомо, військовий конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року. Саудівська Аравія зі своїми союзниками бере у ньому активну участь на боці президента Ємену Абд-Раббу Мансура Хаді, у той час як основний противник Ер-Ріяда Іран - на боці повстанців-хуситів. Унаслідок бойових дій за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.