ua en ru

Саудівська Аравія послабить блокаду Ємену для термінової гуманітарної допомоги

Саудівська Аравія послабить блокаду Ємену для термінової гуманітарної допомоги Фото: Ємен (UNICEF)

Військова коаліція арабських держав погодилася на ослаблення блокади Ємену

Коаліція на чолі з Саудівською Аравією послабить блокаду Ємену для термінової гуманітарної допомоги. Про це повідомляє DW.

"Військова коаліція арабських держав на чолі з Саудівською Аравією погодилася на подальше ослаблення блокади Ємену, введеної у відповідь на пуск повстанцями-хуситами ракети з Ер-Ріяду", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, місто-порт Ходейда на узбережжі Червоного моря і міжнародний аеропорт Сани в четвер, 23 листопада, повинні відновити прийом термінової гуманітарної допомоги.

Так, раніше після тиску з боку Організації об'єднаних націй, яка проперелила про те, що Ємен очікує "найбільший за десятиліття" голод, військовий альянс відкрив доступ в порту Адена.

Однак поставляються через нього товарів недостатньо, щоб задовольнити потреби всіх нужденних. За оцінками правозахисних організацій, понад 20 млн жителів Ємену терміново потрібна допомога, близько 7 млн людей перебувають на межі голоду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву представника Міжнародного комітету Червоного Хреста Іоланду Жакме, в Ємені 2,5 млн осіб в даний час не мають доступу до чистої води.