ua en ru

Яценюк чекає початку безмитного експорту українських товарів у ЄС з 15 травня

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк чекає початку безмитного експорту українських товарів у ЄС з 15 травня 2014 р.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк чекає початку безмитного експорту українських товарів у ЄС з 15 травня 2014 р. Про це сьогодні він повідомив у своєму виступі на щорічній інвестиційній конференції компанії Dragon Саріtаl, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам вдалося підписати політичну частину угоди про асоціацію з ЄС. Що ж стосується економічної частини, то ми вирішили взяти невелику паузу, щоб підписати її після виборів Президента. Але ми досягли того, щоб європейці відкрили для нас свій ринок в односторонньому порядку. Ми сподіваємося,, що європейський ринок буде відкритий для українських товарів і послуг з 15 травня". - сказав Яценюк.

Нагадаємо, раніше представництво ЄС в Україні повідомило, що Євросоюз оцінює прибуток України у 487 млн євро в рік завдяки скасування мит на український експорт.

"Близько 98% митних зборів, які українські експортери товарів платять на кордонах з ЄС, будуть скасовані за пропозицією (Єврокомісії), поддержаному комітетом з міжнародної торгівлі при Європейському парламенті в четвер. Така одностороння захід сприятиме активізації економіки України завдяки економії її виробниками та експортерами 487 млн євро на рік", - говорилося в повідомленні.

Євродепутат Павел Залевський, який доповідає з цього питання, заявив, що Європарламент та інші інституції ЄС повинні "не втрачаючи часу" прийняти цей закон, враховуючи гостроту нинішньої ситуації в Україні.

"Новому уряду України потрібна сильна і безпосередня допомога ЄС у боротьбі з зовнішнім тиском і в подоланні економічних і фінансових труднощів", - додав він.