ua en ru

Яценюк виступить на засіданні Радбезу ООН 13 березня

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер, 13 березня виступить на засіданні Ради безпеки ООН.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер, 13 березня виступить на засіданні Ради безпеки ООН. Про це йдеться в повідомленні прес-служби секретаріату Кабінету міністрів.

"Ми очікуємо, що у вівторок і четвер українське питання буде розглядатися на Раді Безпеки ООН", - сказав Яценюк на брифінгу в парламенті за підсумками зустрічі з Генсеком Ради Європи Турбйорном Ягландом і главою МЗС Австрії Себастьяном Курцом.

Яценюк також повідомив, що виступить на Радбезі ООН у четвер. Він звернувся до Ради Європи, ОБСЄ та ООН з проханням терміново надіслати моніторингові місії в Криму.

Прем'єр-міністр підкреслив, що "російська вояччина блокує переміщення міжнародних спостерігачів на території Криму, яка є і буде невід'ємною частиною української держави".

"Ми сповідуємо принцип мирного, політичного і дипломатичного врегулювання кризи, але цей принцип не сповідається російським керівництвом", - підкреслив прем'єр-міністр.

"Це не двосторонній конфлікт - це спроба Росії підірвати основи глобальної безпеки і перемалювати європейську карту, в тому числі і переглянути результати Другої світової війни. Ось куди йде Росія", - зауважив Яценюк.

"Ми будемо зберігати територіальну цілісність і незалежність української держави всіма засобами, які є в арсеналі України і світу", - підкреслив прем'єр-міністр.