ua en ru

Яценюк вважає спрямованою проти нього "спецоперацією" невходження Табалових до "Батьківщини"

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає спрямованою проти нього "спецоперацією" невходження депутатів Олександра і Андрія Табаловых в "Батьківщину" у Верховній Раді України. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".

"Ми не дружили родинами, але я був у Олександра Табалова в будинку, я бачив його дружину, дітей... Ми знайомі 11 років і не пройшли одну виборчу кампанію. Для мене, як людини віруючої, було дуже важливо, що присягнув своєю сім'єю, дітьми. Приймав присягу на Біблії. Але в результаті стало зрозуміло, що він збрехав. І це він буде відповідати перед богом та українським народом. Політичного майбутнього у цих людей після всього, що сталося, бути не може. За великим рахунком, цій владі Табалови не потрібні. Їм треба було "вибити стілець" з-під мене. Це була спецоперація",- заявив Яценюк.

Нагадаємо, батько та син Олександр та Андрій Табалови потрапили до Верховної Ради від опозиції - Олександр Табалов за партійним списком, Андрій - по 99-му мажоритарному округу. Попри те, що вони підписували присягу увійти після виборів до опозиційної фракції, напередодні стало відомо, що Табалови змінили свої політичні уподобання, і зажадали бути позафракційними депутатами. Натомість опозиція вимагає від ЦВК анулювати мандат Олександра Табалова, і призначити депутатом наступного за ним кандидата у партійному списку, а у 99-му окрузі провести перевибори.

Читайте також: Олександр Табалов заявив, що не увійде до фракції "Батьківщина" ще до оголошення підсумків виборів