ua en ru

Яценюк просить телеканали виділити уряду час для пояснення реформ українцям

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк просить телеканали виділити уряду час для пояснення українцям, в чому полягають реформи. Про це він сьогодні заявив під час засідання національної ради з проведення реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є пропозиція звернутися до власників каналів, усіх каналів України та запровадити освітню програму щодо того, що таке реформи", - сказав Яценюк.

Він запропонував виділити на кожному каналі за 30 хвилин хоча б раз на тиждень.

"Запросити профільного міністра, запросити керівника профільного парламентського комітету. Без великих залів з оплесками, без графіків "подобається чи не подобається", а суто фахова дискусія, де кожен профільний міністр по своєму напрямку разом з керівником комітету та експертами, журналістами, фахівцями в тій або іншій області проведе спокійний і зважений розмова. Ось, що пропонується, ось які плюси цього рішення, які мінуси цього рішення", - пояснив український прем'єр.

"Я хотів би з цієї високої трибуни звернутися з проханням до всіх підтримати ініціативу щодо впровадження широкої медійної програми про те, що таке реформи в Україні, що треба робити і щоб кожна посадова особа в країні, яка відповідальна за свій напрямок, пояснювало українцям зміст, цілі, коли, що і як буде досягнуто", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко повідомив про створення електронного порталу для петицій.

Також Порошенко доручив заступникам глави Адміністрації Президент України прискорити проведення реформ у судовій гілці влади.