ua en ru

Яценюк закликав Європу та США інвестувати в українську ГТС замість "Південного потоку"

Яценюк закликав Європу та США інвестувати в українську ГТС замість "Південного потоку" Джерело фото:business.ua
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Європу та США інвестувати в українську газотранспортну систему, а не в російській політичний проект "Південний потік".

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Європу та США інвестувати в українську газотранспортну систему, а не в російській політичний проект "Південний потік". Про це він заявив під час підписання угоди з Європейським інвестиційним банком про реконструкцію магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми бачимо , що у Болгарії також виграла проєвропейська партія колишнього прем'єра Борісова, і це дасть можливість нам спільно працювати над енергетичною безпекою ЄС, і сподіваюся, що Україну не будуть обходити через "Південний потік". "Південний потік" - непотрібний політичний проект Росії, і Україна ще раз закликає всіх наших європейських та американських партнерів інвестувати в реконструкцію нашої ГТС. Це повинен бути наш спільний проект забезпечення енергетичної безпеки Європи та України через участь європейських та американських компаній в українській ГТС", - заяв Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні Яценюк і президент Європейського інвестиційного банку Вернер Гоєр підписали угоду про реконструкції магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" на суму 150 млн євро.