ua en ru

Яценюк запропонував Раді ухвалити в четвер пакет з 15 законопроектів

Яценюк запропонував Раді ухвалити в четвер пакет з 15 законопроектів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував Верховній Раді України ухвалити в четвер, 25 грудня 2014 р., пакет з 15 законопроектів хоча б у першому читанні, а за якими не буде зауважень - в цілому. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перший пакет з 15 законів повинен бути прийнятий. І тільки після цього можна приймати закон України про державний бюджет. Саме на базі нового Податкового, Бюджетного та митного та соціального законодавства розраховані доходи і витрати бюджету 2015 р.", - Яценюк.

"Протягом сьогоднішнього дня пройдуть засідання всіх профільних комітетів, і зараз м'яч на полі Верховної ради України. Час для огульної критики завершився... Зараз предметно по кожній статті закону по кожній нормі всі члени уряду будуть брати учать в засіданнях профільних комітатів ВР, і на найближчому засідання парламенту ми маємо прийняти перший пакет з 15 законів в першому читанні", - заявив він.

Прем'єр також звернувся до парламентарів з проханням ухвалити в цілому ті законопроекти, за якими у депутатів та уряду не буде розбіжностей.

"По тим законам, де не буде розбіжностей, звертаюся до членів парламенту, щоб комітети одразу запропонували прийняти їх у першому читання та в цілому", - заявив Яценюк.

"Сподіваюсь, що парламент буде проявляти не політиканську, а державницьку позицію, якої потребує країна", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, вчора Рада внесла до порядку денного 44 урядові законопроекти.