ua en ru

Яценюк пропонує призначити главою Міненерго главу "Нафтогазу" Андрія Коболєва

Яценюк пропонує призначити главою Міненерго главу "Нафтогазу" Андрія Коболєва
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує призначити міністром енергетики та вугільної промисловості голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує призначити міністром енергетики та вугільної промисловості голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва (на фото). Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство палива та енергетики ключове міністерство, так як хотів би ще раз нагадати, що дві точки росту економіки: перша - це АПК і продовольство, а друге це енергетика. Після роздумів будемо пропонувати на посаду міністра енергетики так само технократа, так само англомовного, який себе зарекомендував на реформуванні НАК "Нафтогаз України" - Андрія Коболєва. Ми разом з ним започаткували реверс, ми разом зробили ті кроки в реформі паливно-енергетичного комплексу, про які 20 років тільки говорили, але нічого не було зроблено. І ще багато чого цекає!" - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, 10 листопада Генеральна прокуратура викликала нинішнього міністра енергетики Юрія Продана на допит. За даними ЗМІ, ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо розтраті та привласненні майна в Міненерго шляхом зловживання службовим становищем. Фігурантом справи виступає Продан.