ua en ru

Яценюк доручив Мінюсту створити департамент з питань виконання закону про люстрацію

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції України створити департамент з питань виконання закону про очищення влади.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції України створити департамент з питань виконання закону про очищення влади. Про це він заявив сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийняття цього закону - це правильне рішення. Тому перше питання - міністерство юстиції повинно створити у себе департамент з питань виконання закону про очищення влади, тому що період для виконання цього закону буде доволі тривалим", - заявив Яценюк.

Крім того він звернувся до голови ДФС з вимогою створити департамент в ДФС по моніторингу і перевірці декларацій високопосадовців.

"Друге - це стосується Державної фіскальної служби. Для перевірки доходів і витрат вищих державних посадових осіб, суддів і прокурорів, я також звертаюсь до керівника ДФС, створити окремий департамент по моніторингу і перевірці декларацій і з'ясування майнового стану високопосадовців", - заявив Яценюк.

Також премєр доручив Національному агентству України з питань державної служби долучити молодих, якісних фахівців до роботи на державній службі.

"Доручаю Нацдержслужбі і профільним міністерствам невідкладно оголошувати публічні конкурси на залучення нових, молодих якісних фахівців для роботи на державній службі", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, 9 жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про очищення влади", прийнятий Верховною Радою 16 вересня.