ua en ru

Яценюк доручив Мінекономіки і МЗС роз'яснити українським постачальникам умови безмитного експорту в ЄС

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству економіки і Міністерству закордонних справ підготувати інструкції для українських підприємств-виробників щодо підготовки до безмитного експорту товарів в Європейський Союз.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству економіки і Міністерству закордонних справ підготувати інструкції для українських підприємств-виробників щодо підготовки до безмитного експорту товарів в Європейський Союз. Про це він заявив сьогодні в ході зустрічі з промисловцями і підприємцями, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу міністра економіки, міністра закордонних справ, нам необхідно видати конкретні інструкції всім підприємствам України, які працюють з ЄС, що необхідно робити, щоб невідкладно поставляти продукцію в Євросоюз",- додав Яценюк.

При цьому глава уряду доручив всім постачальникам підготуватись до відкриття європейського ринку, з метою експортувати максимальний обсяг товарів.

"Я прошу, щоб ми були готові до постачання продукції. Щоб не вийшло так, що двері відкрили, а ми стали перед дверима і дивимося. Кожен день - це гроші для української економіки. Все, що ви можете поставляти у відповідності з угодою, все має на колесах вже стояти", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, 3 квітня 2014 р. Європарламент на своєму пленарному засіданні підтримав пропозицію Єврокомісії про введення пакету автономних торгових преференцій ЄС щодо України, яка передбачає одностороннє зняття 98% мит на український експорт в ЄС. Очікується, що торговельні преференції вступлять в силу в кінці квітня - початку травня 2014 р.