ua en ru

Яценюк доручив МЗС запропонувати варіанти по країнам, які можуть поставити вугілля в Україну

Прем'єр-міністр Арений Яценюк доручив Міністерству закордонних справ України запропонувати варіанти по країнам, які можуть поставити вугілля в Україну.

Прем'єр-міністр Арений Яценюк доручив Міністерству закордонних справ України Павлу Клімкіну запропонувати варіанти по країнам, які можуть поставити вугілля в Україну. Про це Яценюк заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

Яценюк заявив, що у питання закупівлі вугілля Україна потрапила в залежність від окремих груп, які змушують їїї купувати вугілля тільки у ДНР або у Росії.

Тому він звернувся до Клімкіна з проханням надати дипломатичну підтримку по тим країнам, які можуть постачати Україні вугілля необхідної марки.

"Якщо потрібна дипломатична підтримка, я прошу міністра закордонних справ по тих країнах, де нам необхідно отримати вугілля, підключіться, будь ласка, тому що це серйозне питання", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, постачальник з ПАР Steel Mont відмовляється підписувати нову угоду на постачання вугілля з компанією "Укрінтеренерго".