ua en ru

Яценюк попросив партії до понеділка надати кандидатури до нового Кабміну

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив політичні партії, що перемогли на виборах Верховної Ради України, до понеділка надати кандидатури до нового Кабінету міністрів України

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив політичні партії, що перемогли на виборах Верховної Ради України, до понеділка надати кандидатури до нового Кабінету міністрів України. Про це він заявив під час прес-конференції, передає кореспондент РБК Україна.

"Ми не поділяємо квотний принцип, тому декларую принцип політичної відповідальності, кожної політичної сили, яка номінує своїх представників до Кабінету міністрів. Звертаюся до політичних партій, щоб до понеділка представити кандидатури до складу Кабінету Міністрів з окресленням повноважень по кожній кандидатурі", - сказав Яценюк.

Він додав, що кожен кандидат пройде процедуру публічних коаліційних слухань, які транслюватимуться в прямому ефірі за зразком Єврокомісії.

Яценюк також пообіцяв, що понеділок будуть оприлюднені кандидати до нового уряду від "Народного фронту".

"Ми в понеділок, якщо інші політичні сили оприлюднять, так само оприлюднимо. Приходьте, зробимо професійне, політичне, відкрите слухання про те, хто буде керувати країною в новому уряді. Якщо на посади, як сьогодні обіймаються членами політичної партії "Народний фронт" є сильніші люди, я офіційно декларую, що за жодного члена "Народного фронту" в такому випадку я не буду триматись. Буду триматись тільки за один принцип: хто сильніший", - сказав він.

Нагадаємо, Яценюк заявив, що вважає Президента України Петра Порошенка своїм основним стратегічним партнером.

Крім того, Яценюк закликав партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, "Самопоміч" Андрія Садового та Радикальну партію Олега Ляшка приєднатися до коаліції.

За результатами обробки 98,08% протоколів, на позачергових виборах до Верховної Ради України партія "Народний фронт" Арсенія Яценюка набирає 22,16%, партія "Блок Петра Порошенко" набирає 21,82%, партія "Самопоміч" Андрія Садового 11%, партія "Опозиційний блок" - 9,36%, Радикальна партія Олега Ляшка 7,45%, партія "Батьківщина" Юлії Тимошенко - 5,68%.