ua en ru

Яценюк оголосив про формування опозиційного уряду

Голова політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк зі сцени Майдану під час Народного Віче в неділю, 16 лютого, оголосив про формування опозиційного уряду.

Голова політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк зі сцени Майдану під час Народного Віче в неділю, 16 лютого, оголосив про формування опозиційного уряду. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Він розповів про "політичний пакет" української опозиції: "Наше бачення наступне: ми прибираємо диктаторські повноваження цього Президента і повертаємось до розподілу влад, який був передбачений Конституцією 2004 р. Ми як українська опозиція формуємо опозиційний уряд українського Майдану, уряд народної довіри".

Яценюк заявив, що відхиляє пропозицію очолити Кабінет міністрів України.

"Ви чули про те, як Віктор Янукович запропонував мені посаду прем'єр-міністра. Моя відповідь Януковичу наступна: я не купуюсь за посади, пане Президент! Купуйте своїх поплічників" , - сказав Яценюк.

За його словами, уряд народної довіри "ставить для себе ключові завдання, які поставив йому на Майдані народ": "Знищення корупції, покарання "Беркуту" і тих звірств, які чинились проти українців. Це завдання чесного і справедливого суду, роботи і заробітної плати для людей. Це завдання європейської інтеграції і підписання угоди з Європою. Це - звільнення всіх політв'язнів і Юлії Тимошенко. І це завдання проведення чесних виборів президента".

Він зазначив, що це спільне бачення трьох опозиційних партій: "Це наше спільне бачення разом з Юлією Тимошенко. Ми знаємо, як іти вперед. У нас є чіткий план і ми не відступимо від цього плану ні на крок", - підкреслив Яценюк.

Він зазначив, що цього тижня разом із координатором Штабу національного спротиву Олександром Турчиновим зустрівся з Тимошенко: "Вона передає низький уклін та найкращі вітання і переконана в тому, що перемога за українським народом".

Яценюк зазначив, що Тимошенко "передала свій план і своє бачення, як нам далі рухатись": "Ми сходимось у всьому. Ми єдині у нашому прагненні побороти цей бандитський режим, відновити в країні демократію, надати українському народу право керувати у своїй країні".