ua en ru

Яценюк, Кличко і Тягнибок перетворилися на маріонеток Держдепу США, - Медведчук

Після інциденту з розмовою між послом США в Україні Джеффрі Пайєттом і заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд залишився непоміченим ще один цікавий фрагмент телефонної бесіди американських дипломатів - обговорення формування нового уряду суверенної України. Про це пише Віктор Медведчук у своєму блозі на сайті Livejournal.

"Не дивно, що українські опозиціонери, які бурхливо коментують будь меседж заокеанських "демократів", в цей раз мовчать. Лідерам опозиції неприємно визнавати, що Вашингтон робить на опозиціонерів ставки... Кличко - непрофесіонал, Тягнибок - занадто проблемний (навіть за західними мірками), так що їм місце в уряді не світить. Тому ставити можна тільки на Яценюка. Його кандидатура цілком влаштовує Вашингтон. Саме технічному Кабміну Яценюка - опозиціонерів-єврореформаторів - і обіцяли виділити фінансову допомогу", - аналізує розмову американських дипломатів Медведчук.

Політик заявляє , що в одну мить з повноправних суб'єктів політичного життя Яценюк, Кличко і Тягнибок перетворилися на маріонеток Держдепу. Хоча українські ЗМІ приділили даним скандалу дуже мало уваги, проте для лідерів опозиції явно неприємно визнавати той факт, що ця інформація стала надбанням громадськості.

"Втім, сьогодні вже ні у кого не викликає сумнівів, що Вашингтон грубо і безцеремонно втручається як у політичне, так і в економічне життя нашої країни. Його мета - сформувати технічний уряд, який візьме на кабальних умовах черговий кредит у МВФ і підпише Угоду про асоціацію та ЗВТ з Євросоюзом. Судячи з усього, думку законних представників влади ніхто враховувати не стане, втім, як і думку українського народу - її суверена. Демократія по-американськи цього не передбачає. У Вашингтона свої методи: технології керованого хаосу, експансіонізм, експорт кольорових революцій... І Україна вже повною мірою відчула їх дію", - резюмує лідер ГР "Український вибір".