ua en ru

Яценюк: борги Донецька і Луганська за світло і газ будуть компенсовані з резервів соцвиплат

Яценюк: борги Донецька і Луганська за світло і газ будуть компенсовані з резервів соцвиплат
Борги територій Донбасу, підконтрольних бойовикам ДНР і ЛНР, за газ і електроенергію буду компенсовані з резервів коштів на соціальні виплати.

Борги територій Донбасу, підконтрольних бойовикам ДНР і ЛНР, за газ і електроенергію буду компенсовані з резервів коштів на соціальні виплати. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі телепрограми "Шустер Live".

"Ми не отримали доходів з Донецька і Луганська (на суму, - ред.) 4 млрд грн. [...] Вся сума неоплаченої електроенергії та газу, що поставляються Україною в Донецьк і Луганськ, буде взята з тих коштів, які ми зараз зарезервували на соціальні виплати і пенсії", - повідомив Яценюк.

Він уточнив, що в середньому Україна недоотримує 700 млн грн у місяць за електроенергію і близько 2 млрд грн за газ до кінця поточного року (якщо вважати за ціною 378 дол. за тис. куб. м).

"У нас вистачає коштів на понад півроку, щоб ті кошти, які не виплачені в якості компенсацій, пільг, субсидій, пенсій, були зараховані в якості оплати за газ і електроенергію", - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України заблокував соціальні виплати для людей на територіях Донецької і Луганської областей, підконтрольних бойовикам самопроголошених республік.