ua en ru

Ярошенко: Прийнято 90% запланованих нормативно-правових актів, що змінюють Податковий кодекс

На сьогоднішній день 90% запланованих нормативно-правових актів, що змінюють Податковий кодекс (171 документ), вже прийнято. Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко на розширеному засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фундаментом податкової реформи стало ухвалення Податкового кодексу. На сьогоднішній день проводиться ретельна робота з його гармонізації і імплементації. Вже прийнято 171 документ, що складає майже 90% запланованих нормативно-правових актів, решта будуть прийняті найближчим часом у відповідності в з графіком", - сказав міністр.

Він упевнений, що мета податкової реформи успішно реалізовується. Вжито ключових заходів, пов'язаних з підприємництвом, а саме реформовано спрощену систему оподаткування і звітності суб'єктів малого підприємництва, введено автоматичну компенсацію ПДВ, а також "в рамках даного напряму підготовлено і спрямовано на розгляд Верховної Ради законопроект про компенсацію ставок податків і зборів".

Крім того, за словами Ярошенка, незважаючи на погіршення світової фінансової ситуації, Міністерство фінансів вживає заходів для стабільності фінансового сектору, у зв'язку з чим ухвалено вісім законів із захисту прав кредиторів і споживачів фінансових послуг, що також стосуються регулювання ринку фінансових послуг, розкриття інформації на фондовому ринку, введення стандартів і звітностей для учасників фінансового ринку.