ua en ru

Ярошенко: МВФ підтримує активну роботу з Україною за програмою співпраці

Міжнародний валютний фонд підтримує продовження активної роботи з Україною за програмою співпраці - такий результат консультацій з МВФ, проведених 17 квітня делегацією України у складі міністра фінансів Федора Ярошенка та міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка, передає прес-служба Кабінета міністрів України.

Члени українського уряду зустрілись з виконуючим обов'язки Керуючого директора Міжнародного валютного фонду Джоном Ліпскі в штаб-квартирі МФВ у Вашингтоні.
У ході переговорів сторони обговорили стан української економіки. Зокрема, Джон Ліпскі наголосив на важливості проведення державних реформ в Україні з метою досягнення цілей в рамках програми співробітництва з МВФ, врегулювання нових викликів та створення надійного фундаменту для сталого економічного зростання.
За інформацією прес-служби Кабміну, керівник МВФ відзначив позитивний характер дискусії щодо виконання урядом України взятих на себе зобов'язань.
В свою чергу, міністр фінансів Ярошенко заявив, що керівництво Міжнародного валютного фонду підтримує продовження активної роботи в рамках програми співробітництва з Україною.
"Ми знайшли порозуміння та підтримку з боку МВФ і, головне, зафіксували, що наша програма діє", - підкреслив Ярошенко.
Зокрема, Ярошенко повідомив, що керівництво МВФ безперечно позитивно оцінило прийняття в першому читанні закону про пенсійну реформу.
У повідомленні для преси за підсумками консультацій від імені виконуючого обов'язки директора-розпорядника Фонда Джона Ліпскі зазначається: "Ми обговорили поточний стан економіки в Україні. Задля досягнення цілей програми співробітництва, зменшення незахищеності економіки та закладення фундаменту для стійкого економічного розвитку було наголошено на важливості проведення рішучої політики та державних реформ в Україні. Ми домовилися продовжувати співробітництво".