ua en ru

Ярош закликав створити військові штаби "Правого сектору" в усіх, областях України

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош наказав створити військові штаби "Правого сектору" в усіх областях України.

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош наказав створити військові штаби "Правого сектору" в усіх областях України. Про це йдеться в заяві Яроша на сторінці організації у Facebook.

"Правий сектор" розцінює дії Російської Федерації як безпосереднє військове втручання. Відповідно, нині українці мають усі права на збройну протидію агресорам, хоча при цьому ми маємо сторонитися зайвої ескалації конфлікту і уникати цивільних жертв", - йдеться в заяві.

У зв'язку з поточною політичною, геополітичною та військовою ситуацією, командуванням "Правого сектору" був створений військовий штаб, завданням якого є розробка, ретельне планування і подальше командування загонами "Правого сектору" у їхній боротьбі з російським агресором. При цьому, як повідомляється, діяльність організації і далі буде координуватися з РНБО України.

"Наказую створити військові штаби "Правого сектору" в усіх, без виключення, областях нашої держави. Закликаю представників армії, обласних очільників СБУ та МВС докласти максимум зусиль для координації дій з обласними підрозділами "Правого сектору", озброєння та вишколу цих підрозділів", - йдеться у заяві Яроша.

Він також закликав громадян Російської Федерації всіма доступними способами "протидіяти свавіллю" режиму Президента РФ Володимира Путіна та "відкривати нові фронти боротьби за свободу народів і людини".