ua en ru

Ярема скоротив штатну кількість керівного складу ГПУ та обласних прокуратур

На виконання вимог законів України "Про Державний бюджет на 2014 рік", "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні"

На виконання вимог законів України "Про Державний бюджет на 2014 рік", "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні", з метою заощадження бюджетних коштів, удосконалення організації роботи органів прокуратури проведено відповідні зміни структури та штатного розпису органів прокуратури України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Зокрема, було скорочено штатну чисельність заступників генерального прокурора України, яких відтепер буде 7 (замість 9), та 18 структурних підрозділів ГПУ, із них: 8 головних управлінь, 8 управлінь та 2 відділи.

У зв'язку з необхідністю підвищення відповідальності керівного складу ГПУ за результати роботи на відповідних напрямках прокурорської діяльності та слідства, об'єднані посади заступників генерального прокурора України з посадами керівників відповідних головних управлінь.

Також приведено до єдиного формату, в залежності від категорійності прокуратур, штатну чисельність заступників прокурорів обласного рівня. Так, в прокуратурах поза групою встановлено по 5 посад заступників прокурорів областей, в прокуратурах І групи - по 4 посади заступників прокурорів областей, в прокуратурах ІІ групи - по 3 посади заступників прокурорів областей. Таким чином, загальна кількість скорочених посад керівного складу в прокуратурах обласного рівня складає 22 одиниці.

Крім того, проведено роботу зі скорочення штатної чисельності органів прокуратури, відповідно до вимог ч. 3 ст. 13 Закону України "Про прокуратуру" (зі змінами внесеними Законом від 27 марта 2014 г. № 1166-VII), тобто до 20 367 осіб. При цьому враховано реальне навантаження на прокурорів прокуратур обласного та районного рівнів при виконанні ними конституційних функцій.

Таким чином, загальну штатну чисельність скорочено більш ніж на 1,5 тисячі посад, що призведе до значного заощадження бюджетних коштів.