ua en ru

Японія розширює випуск облігацій на 88 млрд дол

Уряд Японії прийняв рішення реалізувати додатковий обсяг державних облігацій загальним обсягом в 7,8 трлн ієн (88 млрд дол.), повідомляє телеканал "Росія 24".

Даний крок необхідний для забезпечення заходів стимулювання обсягом у 10 трлн ієн, про які уряд оголосив раніше. В рамках додаткового випуску Міністерство фінансів Японії реалізує на ринках "будівельні облігації" на 5,5 трлн ієн, а також тимчасові облігації на суму 2,6 трлн ієн для фінансування пенсій.

Даний крок вписується в рішення основної задачі нового міністра фінансів Японії Таро Асо, а саме: забезпечення додаткового стимулювання економіки, яка, за прогнозами економістів, у IV кварталі скоротиться на 0,5%, тобто падіння буде зафіксовано вже третій квартал поспіль. При цьому необхідно запобігти розпродажу державних облігацій, оскільки держборг Японії в два рази перевищує ВВП.

"Завдання Асо - проводити експансіоністську фіскальну політику, не викликаючи зростання прибутковості облігацій, - сказав стратег SMBC Nikko Securities Марі Івашіта. - Здається, що ЛДП не звертає уваги на ринок облігацій. Можливо, рейтинги компаній будуть знижені, що послужить застереженням".

Читайте також: ЦБ Японії заявляє про слабкий економічний прогноз на 2013 р