ua en ru

Японія планує продати Japan Post за 78,5 млрд доларів

Прем'єр-міністр Японії Есихико Нода і лідер правлячої коаліції домовилися, що уряд повинен продати пакет акцій поштової системи, щоб допомогти фінансувати реконструкцію країни після землетрусу і цунамі. За їх розрахунками, від продажу двох третин Japan Post Holdings можна виручити 6 трлн ієн (78,5 млрд дол.). Про це пише Reuters з посиланням на видання Nikkei.
Japan Post включає в себе поштовий сервіс, найбільше депозитна установа Японії і страхове підрозділ, однак сума може бути занадто оптимістична з- за сумнівів ринку щодо прибутковості компанії, пише Nikkei.
Можливо, крок лідерів уряду буде заблокований опозиційними партіями, контролюючими верхню палату парламенту. Крім того, продаж акцій Japan Post Holdings буде залежати від проходження законопроекту про поштового реформи, відстоювання невеликим партнером коаліції, Нової народною партією.
У минулий вівторок уряд Японії і правляча Демократична партія домовилися підготувати ще один додатковий бюджет на поточний фінансовий рік на суму близько 12 трлн ієн для фінансування проектів з реконструкції країни після катастрофи 11 березня.
З наступного року в Японії будуть підвищені податки, щоб допомогти відновленню.