ua en ru

Японія не контролює ситуацію на "Фукусімі", - джерело в TEPCO

Високопоставлений чиновник у японської компанії TEPCO визнав, що ситуація на АЕС "Фукусіма-1" є неконтрольованою. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

В Японії назріває серйозний політичний скандал. Згідно з інформацією японського телеканалу NHK на зустрічі з представниками опозиційної Демократичної партії Японії один з чиновників керуючого ланки TEPCO, компанії-оператора аварійної АЕС "Фукусіма-1", Кадзухіко Ямасіта, заявив, що "TEPCO не контролює ситуацію на АЕС "Фукусіма-1".

Чиновника попросили прокоментувати заяви прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, які були зроблені на зустрічі з делегацією Міжнародного олімпійського комітету в Буенос-Айресі.

На зустрічі Абе, зокрема, заявив, що ситуація навколо аварійної АС "Фукусіма-1" знаходиться під контролем влади. Тому проведення майбутніх Літніх олімпійських ігор-2020 в Токіо, розташованому в 250 км від АЕС "Фукусіма-1", нічого не загрожує.

Проте на зустрічі з опозиційною Демократичною партією Ямасіта визнав, що, за його відомостями, TEPCO не контролює поточну ситуацію і вона розвивається за сценарієм, якого в компанії не очікували.

Згодом у TEPCO поспішили випустити спростування, заявивши, що коментарі чиновника є лише його власною думкою.

Тим не менш світові ЗМІ вже розтиражували дані коментарі. Крім того, представники Демократичної партії Японії заявили, що вимагають пояснень з боку прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе і закликають інші опозиційні партії до співпраці в даному питанні.