ua en ru

Янукович заявляє про вжиття заходів щодо недопущення подальших "євромайданів"

Рішення уряду про відтермінування підписання угоди про асоціацію з ЄС стало поштовхом до створення Євромайдану, однак на його думку, недоліком у цьому процесі була недостатня інформаційна політика, оскільки людям несвоєчасно пояснювали позицію влади щодо відстоювання національних інтересів.Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посаду голів районних державних адміністрацій, повідомила прес-служба Президента України.

"Робота, яка була останнім часом проведена з підготовки угоди про створення ЗВТ, не врахувала точку зору товаровиробників, яких вона торкається, і точку зору тих галузей економіки, які є вразливими", - наголосив Янукович.

Він зазначив, що підписання угоди про асоціацію та ЗВТ з ЄС у такому вигляді, як планувалося, призвело б до економічних втрат у сільськогосподарській галузі, транспортному машинобудуванні, авіабудуванні, високотехнологічних галузях економіки.

"Коли ми отримали такий підйом у суспільстві, коли побачили Євромайдан - я з самого початку казав, у цьому нічого погано не було. Це прагнення людей до кращого життя", - сказав Янукович и додав: "Дуже багато людей живуть не розумом, а емоціями... Під час цього емоційного вибуху на цьому почали грати політики, екстремісти, різного роду провокатори. Нам треба з цього всього зробити висновки, і ми це робимо, щоб у найближчому майбутньому ніколи не допустити таких випадків".

"Господь Бог дав нам цей іспит, і ми його повинні пройти з відкритим обличчям, дивлячись людям в очі", - резюмував Президент.