ua en ru

Янукович: Закон про мови повинен відповідати нормам Європейської хартії про мови

Закон "Про засади державної мовної політики" повинен відповідати нормам Європейської хартії про мови. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час неформальної зустрічі з Клубом головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії. Розмова відбулася в Юсупівському палаці у Криму, повідомляє офіційний веб-сайт Президента.

"Я впевнений, ми повинні подивитися на світову практику", - сказав глава держави, зауваживши, що мовне питання в Україні політизоване.

За словами Президента, у громадян не виникає жодних проблем із використанням української та російської мов, натомість політики весь час "розігрівають якісь пристрасті" навколо цієї теми.

"Тому найкращий орієнтир у цьому питанні - Європейська хартія про мови. Наскільки цей закон відповідає цій хартії, її стандартам - мають сказати експерти", - зазначив Янукович.

"Мене запевняють законодавці - ініціатори цього закону, що він пройшов експертизу у Венеціанській комісії. Якщо це так - ми побачимо. Зараз якраз іде цей процес. Він дозволить нам дійсно знайти рішення, яке дозволить зняти надовго мовне питання в Україні", - сказав глава держави.

Нагадаємо, Верховна Рада 3 липня прийняла закон про мови.