ua en ru

Янукович виступає за підвищення відповідальності чиновників

Президент України Віктор Янукович вважає, що рівень відповідальності чиновників за вирішення проблемних питань громадян повинен істотно зрости. Про це він заявив на засіданні Комітету з економічних реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Люди повинні мати можливість знайти того або іншого чиновника в зручний для себе час, знайти відповідь на питання, яке хвилює людину, але... рівень відповідальності (чиновників) нам треба значно піднімати", - сказав Президент.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день важливо створити таку систему взаємовідносин влади і громадян, щоб останні почували себе комфортно. Янукович також заявив: "Дуже важливо, щоб ми наблизили державні адміністративні послуги до людей,.. у регіони. Тому це питання, що треба їхати в Києва і там все вирішується - від нього нам треба, як то кажуть, поступово позбавлятися, передавати частину повноважень в регіони,.. а державні функції мають бути на рівні відпрацювання стратегії розвитку країни. Стратегічні рішення повинні ухвалюватися в центрі, а все останнє - в регіонах, тому примушувати громадян збирати купу різних довідок для того, щоб задовольнити потреби чиновників - це справа, з якою ми повинні найближчим часом визначитися, наскільки нам потрібні ці довідки".