ua en ru

Янукович виступає за оновлення відносин зі стратегічними партнерами України

Президент України Віктор Янукович виступає за оновлення відносин держави з провідними державами світу на основі партнерства.

Президент України Віктор Янукович (на фото) виступає за оновлення відносин держави з провідними державами світу на основі партнерства. Про це він сказав під час інтерв'ю журналісту Віталію Коротичу. Про це Янукович заявив в інтерв'ю журналісту Віталію Коротичу, що транслює телеканал "Інтер".

"Зараз на порядку денному стоїть стратегічне питання оновлення відносин з Європейським Союзом, з Росією, Сполученими Штатами Америки, з Китаєм", - сказав Президент.

Також він зазначив, що влада у своїх діях відстоює українські національні інтереси.

"І нас ніяк не повинна влаштовувати роль України як допоміжного держави, як сировинного придатка, м'яко кажучи, як молодшого обслуговуючого персоналу. Нас це ніколи не влаштує", - підкреслив Янукович.

У зв'язку з цим він зазначив, що сьогодні тривають переговори з Росією, Європою та США щодо знаходження оновленого формату відносин.

"Ми роз'яснюємо: якщо ми приймаємо якісь рішення, вони повинні відповідати національним інтересам. Будь-який зовнішній тиск на Україну буде зустрічати не менший опір тут, в Україні", - сказав Президент.

На його переконання, навколо питання захисту національних інтересів країни також буде об'єднуватися суспільство.

"Втручатися у наші справи, ми не повинні дозволяти нікому", - уклав Глава держави.