ua en ru

Янукович висловив обурення переплануванням будівлі видавництва Малковича

Президент України Віктор Янукович обурений переплануванням будівлі видавництва Івана Малковича і вважає, що втручання в цю ситуацію голови КМДА Олександра Попова було своєчасним. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За словами Президента, прикладами незадовільного стану справ в українському законодавстві "стають такі сумні випадки, як ситуація навколо перепланування будівлі, в якій розміщується видавництво Малковича, і приміщення Хорової капели ім. Ревуцького". "Це взагалі кричущі випадки. Добре, що оперативне втручання Київської міської державної адміністрації і голови КМДА Попова дало можливість врегулювати цю ситуацію", - сказав Янукович.

В той же час він підкреслив, що для забезпечення неповторення цих ситуацій надалі необхідно приймати заходи на державному рівні, щоб всесвітньо відомі історичні об'єкти не страждали від активізації нового будівництва, яке останнім часом ведеться, за словами Януковича, без урахування вимог щодо охорони історичних об'єктів.

Президент відзначив, на цьому ж постійно робить акцент і ЮНЕСКО, тому законодавство України необхідно в цьому контексті міняти комплексно, оскільки один галузевий закон не може перекреслити вимоги інших спеціальних законів. "Потрібно пам'ятати, що культурна спадщина українського народу є невід'ємною частиною культурної світової спадщини", - резюмував Янукович.