ua en ru

Янукович висловив незадоволення динамікою виконання його соціальних ініціатив

Президент України Віктор Янукович висловив незадоволення динамікою виконання його соціальних ініціатив. Про це він заявив під час засідання координаційної ради Комітету економічних реформ , передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми дамо попередню оцінку стану реалізації соціальних ініціатив, проголошених 7 березня на засіданні Кабінету міністрів. Зокрема щодо заходів забезпечення доступним житлом, впровадження референтних цін на ліки. Я відверто скажу - я незадоволений тією ситуацією, яка є. Вона повільно просувається у цих питаннях", - сказав Президент.

Янукович підкреслив, що на сьогодні можна говорити про виконання лише однієї ініціативи: прийнято зміни до бюджету. Він сказав: "Я хочу подякувати за це народним депутатам і всім, хто погодився з таким підходом. Ми отримали реальний механізм для виконання завдань".

При цьому він визнав, що вже підвищено мінімальний прожитковий мінімум для інвалідів та осіб, які втратили працездатність; медичне страхування для постраждалих від аварії на ЧАЕС і на виробництві; передбачені ресурси для виплат знецінених заощаджень.