ua en ru

Янукович зустрівся зі спікером парламенту Австрії

Візит президента Національної ради Австрії в Україну є свідченням налаштованості на подальший активний розвиток українсько-австрійських відносин. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з президентом Національної ради Австрії Барбарою Праммер, повідомляє прес-служба глави держави.

"Сподіваюся, що ваш візит дозволить відкрити нові напрями взаємодії між законодавчими органами України та Австрії та сприятиме залученню цікавого для нас досвіду законотворчої діяльності Національної ради Австрії", - сказав глава держави.

Віктор Янукович зазначив традиційно дружній і конструктивний характер відносин між Україною та Австрією, а також досить активний діалог двох держав на високому рівні.

Українська сторона сподівається вітати в Києві з офіційним візитом Федерального канцлера Австрії Вернера Файманна, сказав Янукович.

Президент Національної ради Австрії подякувала Віктору Януковичу за можливість зустрітися з ним під час свого першого візиту в Україну. Праммер високо оцінила підготовчу роботу, проведену послами України та Австрії щодо організації її візиту в Україну, та додала, що напередодні вже провела в Києві низку плідних зустрічей.

Президент Національної ради Австрії звернула увагу на інтенсивні контакти, які є між Австрією та Україною насамперед у торговельно-економічній сфері. Вона додала, що Австрія уважно слідкує за подіями в Україні та її розвитком.