ua en ru

Янукович зустрівся з Обамою на саміті НАТО в Чикаго, - джерело

Президент України Віктор Янукович зустрівся в кулуарах з Президентом США Бараком Обамою на саміті НАТО в Чикаго. Про це виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомило джерело в президентському оточенні.

Під час нетривалої розмови американський Президент висловив вдячність своєму українському колезі за виконання обіцянки вивезти з України високозбагачений уран, за збереження присутності представників країни у складі Міжнародних сил сприяння безпеки в Афганістані, а також за відмову Києва від продажу Тегерану зварювальних технологій, які Вашингтон розглядає як технології подвійного призначення.

Про екс-прем'єра України Юлію Тимошенко під час зустрічі, за свідченням джерела, не було сказано ні слова. Як повідомили в прес-службі посольства Сполучених Штатів в Україні, Президенти Обама і Янукович сиділи недалеко один від одного під час засідання Північноатлантичної ради, присвяченої Афганістану, і між ними "відбувся обмін люб'язностями". Що ж до офіційної зустрічі, то її не було, вона і не планувалася.

Нагадаємо, в декларації саміту Чикаго було заявлено, що НАТО стурбоване вибірковим правосуддям в Україні.