ua en ru

Янукович вніс зміни до положення про держагентство енергозбереження та енергоефективності

Президент України Віктор Янукович вніс зміни до положення про Державне агентство енергозбереження та енергоефективності. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Президент України Віктор Янукович вніс зміни до положення про Державне агентство енергозбереження та енергоефективності. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Згідно із змінами із завдань агентства виключається забезпечення збільшення частки відновлюваних джерел енергії
та альтернативних видів палива в енергетичному балансі України.

Також тепер агентство не здійснює державний контроль у сфері ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів та не
бере участь у роботі технічних і державних комісій з прийняття в експлуатацію:

обладнання, що використовує паливно-енергетичні ресурси та утилізує тепло, приладів обліку і регулювання, систем комплексного
вимірювання та обліку споживання цих ресурсів;

завершених будівництвом нових і реконструйованих підприємств, окремих об'єктів незалежно від форми власності, які використовують зазначені ресурси, у тому числі об'єктів житлово-цивільного призначення.

Також внесені зміни до уповноважень голови агентства. Тепер він має вносити міністрові палива та енергетики пропозиції щодо утворення в межах граничної чисельності державних службовців та працівників Держенергоефективності України і коштів, передбачених на утримання Держенергоефективності України, а також щодо ліквідації, реорганізації Кабінетом міністрів України територіальних органів Держенергоефективності України як юридичних осіб публічного права.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Зазначимо, що за словами директора департаменту - головного державного інспектора з енергозбереження департаменту державного регулювання Держенергоефективності Олександра Троня, закон "Про ефективне використання енергетичних ресурсів" буде прийнятий на початку 2014 р.