ua en ru

Янукович: Найважливішим пріоритетом Україні є удосконалення виборчого законодавства

Комплексне системне вдосконалення виборчого законодавства - це один з найважливіших пріоритетів Україні. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-України.
За словами Януковича, короткострокова мета даного процесу - проведення парламентських виборів у жовтні 2012 р. - дозволить виправити "недоліки існуючої пропорційної моделі парламентських виборів. І дозволить врахувати ряд рекомендацій ОБСЄ та веніцианської комісії".
За словами Президента, національне виборче законодавства має "стимулювати розвиток парламентаризму, партійної системи, реального місцевого самоврядування та розвиватися в напрямку комплексного системного удосконалення".
"Ми повинні вирішити стратегічне завдання - формування ефективної публічної влади. Сьогодні мова йде про необхідність в цілісної ідеології та системному підході та напрацюванню нового управління, конституційному правовому регулюванні відносин у сфері місцевого і регіонального розвитку. Пріоритет повинен бути наданий в першу чергу проблемам територіальних громад" , - додав Янукович.