ua en ru

Янукович під час завтрашньої робочої поїздки до Криму відвідає хімзавод і сонячну електростанцію

Президент України Віктор Янукович завтра в ході робочої поїздки до Криму відвідає хімічний завод "Кримський титан" в Армянську і сонячну електростанцію в селі Перово Сімферопольського району. Про це на брифінгу в Сімферополі повідомив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, глава держави відкриє новий цех з виробництва сірчаної кислоти на заводі "Кримський титан" в Армянську, який створюється за новими технологіями, що дозволяє виробляти продукт практично безвідходним виробництвом.

"Це виробництво дозволяє створювати продукт за останнім словом техніки, це інноваційні технології. За останній час це перше введення об'єкта такого масштабу в Криму. Такий завод є в Європі, він побудований рік тому. У Криму виробництво налагоджено вже з урахуванням поправок", - сказав Могильов.

За його словами, сонячна електростанція в Криму є найбільшою в Європі, і в майбутньому має шанс стати найбільшою в світі. "Саме тому ці об'єкти відвідає Президент", - підкреслив голова.

Нагадаємо, 23 березня повідомлялося, що НКРЕ видала "Кримському титану" ліцензію на право провадження діяльності з виробництва електричної енергії.

"Кримський титан" - найбільший у Центральній і Східній Європі виробник двоокису титану. Підприємство входить до групи компаній Дмитра Фірташа Group DF.Group DF належать 50% мінус 1 акція підприємства. 50% плюс 1 акція належить державній акціонерній компанії "Титан".