ua en ru

Янукович затвердив положення про військову службу в резерві ЗСУ

Президент України Віктор Янукович затвердив положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних сил України. Текст указу №618/2012 розміщено на офіційному сайті глави держави.

Згідно з документом, службу у військовому резерві проходять військовозобов'язані громадяни, придатні до неї за станом здоров'я. Громадяни проходять службу у військовому резерві в добровільному порядку. Громадяни, які виконують військовий обов'язок шляхом проходження служби у військовому резерві, є резервістами.

Проходження служби у військовому резерві полягає у виконанні резервістами службових обов'язків відповідно до завдань, покладених на органи військового управління, з'єднання, військові частини, військові навчальні заклади (військові частини), в яких вони проходять службу у військовому резерві на відповідних посадах, згідно з вимогами законодавства та умовами контракту.

Граничним віком перебування у військовому резерві є граничний вік перебування військовозобов'язаних у запасі другого розряду.

Крім того, згідно з положенням, на службу у військовому резерві приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір, перевірку рівня фізичної підготовки і визнані придатними до служби у військовому резерві за станом здоров'я: військовозобов'язані, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою, віком від 18 до 40 років - на службу у військовому резерві на посадах рядового складу, сержантського і старшинського складу; офіцери запасу, які не досягли граничного віку перебування в запасі другого розряду, - на службу у військовому резерві на посадах офіцерського складу.

Читайте також: Янукович доручив Міноборони розробити проекти створення президентсько-кадрового резерву для ЗСУ