ua en ru

Янукович: Україна продовжує активно працювати над диверсифікацією джерел постачання енергоносіїв

Україна продовжує активно працювати над диверсифікацією джерел постачання енергоносіїв. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, відповідаючи на запитання журналістів у Москві, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ця робота не припинялася і не буде припинятися. Ми завжди шукали можливості диверсифікації джерел постачання газу", - сказав Янукович. Водночас, зазначив Президент, сьогодні ситуація така, що Росія залишається нашим головним партнером у питанні газопостачання.

Янукович зазначив, що у питаннях диверсифікації енергопостачання українська сторона працює зокрема з Туркменістаном та Азербайджаном. Основною причиною цієї роботи, за словами Президента, є те, що Україну не влаштовує ціна на російський газ. "Це цілком природно", - сказав Янукович, додавши, що за наявності різних джерел постачання газу з'явиться можливість обирати кращу ціну на нього.

Глава держави наголосив, що сьогодні українська сторона надзвичайно відповідально підходить до газових питань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" і RWE Supply & Trading GmbH (RWEST, Німеччина) в травні 2012 р. уклали рамкову угоду про купівлю-продаж природного газу. Угода не містить зобов'язань сторін по обов'язковому здійсненню покупки або продажу енергоресурсу, але створює юридичні основи для можливої ​​поставки природного газу компанії з боку RWEST.