ua en ru

Янукович: Україна на 100% готова до проведення Євро-2012

Україна готова до проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 на 100% - таку думку озвучив Президент України Віктор Янукович сьогодні під час зустрічі з сенатором від штату Іллінойс, заступником голови фракції Демократичної партії в Сенаті США Річардом Дербін в Києві, повідомляє прес-служба Президента Україна.

"Я хотів би сказати, що такі події дають стрибок у розвитку країни, її інфраструктури", - зазначив Янукович. Крім того, Президент підкреслив, що фінансова і організаційна навантаження були дуже серйозними.

"Два роки тому рівень підготовки до Євро-2012 оцінювався фахівцями на рівні 10-12%, ми безнадійно відставали від графіка підготовки, і застережень, що ми не встигнемо, було дуже багато", - зазначив Янукович. За його словами, у зв'язку з такою ситуацією для Україні існував ризик втратити можливість проводити Чемпіонат Євро-2012.

Нагадаємо, що сьогодні в аеропорту "Бориспіль" відкрили термінал "D", вартість якого - 4,8 млрд грн.

Також в рамках підготовки України до проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 в Дніпропетровську було відкрито рух швидкісних електропоїздів по маршрутах Дніпропетровськ-Донецьк і Дніпропетровськ-Харків.